Unt de Shea Dezodorizant 200 gr Herbavit

oferta: unt de shea cosmetic | unt de shea antirid | unt de shea
Categorie: Sanatate
Group: Produse Naturiste Recomandate!
Stoc:
In
stoc
Pret: 25.30 RON
Alte Detalii »
Comanda

Unt de Shea Dezodorizant 200 gr HerbavitUnt de Shea Dezodorizat. Untul de Shea este obtinut din nucile
arborelui de Shea.(Butyrospermum Parkii). Bogat in acizi grasi esentiali
si in antioxidanti naturali, este un nutritiv si hidratant excelent
pentru ten si corp. Se poate folosi ca si balsam de buze. Este ideal
pentru toate tipurile de piele, in special si pentru cea uscata si
iritata. Stimuleaza regenerarea celulara, previne imbatranirea pielii,
reduce ridurile fine, cicatricile. Utilizata in timpul sarcinii untul de
Shea previne aparitia vergeturilor si amelioreaza vergeturile
existente. Este un produs natural se poate folosi si pentru ingrijirea
pielii bebelusilor. Protector solar, benefic pentru par. Eficient in tratamentul diverselor afectiuni ale pielii, inclusiv in cazul eczemelor si psoriazisului. Ingrediente: unt de shea Utilizare: Untul de
Shea se topeste la temperatura corpului. Se incalzeste o cantitatea mica
in palme, apoi se aplica pe piele si se maseaza usor. Se poate incalzi
in bain-marie (baie de aburi) si astfel este mai usor de aplicat. Pentru par:se
aplica pe par si scalp prin masaj usor. Se lasa sa actioneze 15-30
minute, dupa care se spala parul cu sampon. Se poate utiliza ca
ingredient in creme, lotiuni, unguente, masti pentru fata si corp, la
fabricarea sapunurilornaturale. A nu se folosi de catre persoanele alergice la nucifere. UZ EXTERN! A nu se lasa la indemana copiilor.A se pasra la temperaturi sub 25 C, in ambalajul original ferit de umiditate si lumina. Tara de provenienta: Burkina Faso. Untul de Shea
Untul de shea se obtine din
nucile arborelui de Shea-Karita si este originar din savanele din vestul
Africii. Arborele de shea (Vitellaria paradoxa) face parte din familia
Sapotaceae si creste in tari precum: Kamerun, Kongo, Guineea, Nigeria,
Sudan, Uganda etc. Arborele de shea rodeste
dupa varsta de 10-15 ani, iar samburele fructului este numit nuca. Cea
mai bogata recolta se obtine dupa ce arborele de shea atinge varsta de
20-30 de ani, cand se recolteaza in jur de 15-20 kilograme de fructe.
Fructele au o dimensiune asemanatoare cu prunele si se coc intre 4 si 6
luni. Dintr-un kilogram de fructe se obtin in jur de 400 grame de fructe
deshidratate. Dar nu doar samburele se foloseste, ci si pulpa fructului
care este comestibila iar frunzele si radacina se folosesc in scop
terapeutic. Untul de shea este
considerat aaurul Africiia fiind utilizat nu doar pentru ingrijirea
pielii, ci si la gatit si iluminat, fiind un ulei care arde. Nucile de
shea contin in jur de 60-70% grasimi, dintre care acizi grasi esentiali,
antioxidanti naturali si vitamine precum: A, E si F, toate acestea
contribuind la regenerarea, hranirea si hidratarea pielii. Untul de shea
se obtine astfel: nucile coapte se zdrobesc ori se macina, se amesteca
cu apa si compozitia se incalzeste usor pe foc. Uleiul care se ridica la
suprafata se indeparteaza si se lasa la racit. Din acest ulei se obtine
o grasime de culoare galbuie spre alb cu un miros crud specific. In Africa untul de shea se
produce in cantitati mari, pentru protejarea si hranirea pielii expuse
la soare, se depoziteaza in butoaie de lemn si se exporta peste tot in
lume. Cel mai des untul de shea
se foloseste in scop cosmetic, in stare pura sau in amestec cu alte
uleiuri, datorita proprietatilor sale hranitoare si hidratante. Untul de
shea se absoarbe usor in piele, ingrijeste pielea deshidratata si parul
degradat. Este recomandat in caz de: eczema, psoriazis, alergii
cutanate, dermatite, bataturi, ofera protectie UV, alina durerile
musculare, mancarimile cauzate de intepaturile de insecte, in cazul
arsurilor este un bun antiinflamator si cicatrizant, pentru tenurile
mature are efect antirid, poate fi folosit ca balsam de buze, iar in
sarcina previne vergeturile si nu in ultimul rand hraneste pielea
sensibila a bebelusilor.Unt de Shea Dezodorizant 200 gr Herbavit.