Cacao Nibs Miez Boabe De Cacao Organic/BIO 300 gr Naturya

oferta: bio ciocolata cu cacao | ciocolata cu peste cacao | ciocolata peste cacao
Categorie: Sanatate
Group: Suplimente Nutritive Recomandate!
Stoc:
In
stoc
Pret: 52.30 RON
Alte Detalii »
Comanda

Cacao Nibs Miez Boabe De Cacao Organic/BIO 300 gr Naturya Miezul boabelor de cacao din Peru este macinat in bucatele crocante, care se usuca la soare si se lasa putin la fermentat, pentru a-si putea raspindi aroma bogata si concentrata de cacao.
Vibrand de antioxidanti, miezul crocant de cacao este delicios ca atare sau in combinatii diverse. Bucatele crocante de cacao pot fi adaugate la fursecuri, prajituri, inghetate, inlocuind cu succes clasicii fulgi de ciocolata, deoarece nu contin zahar sau lactoza.

Boabele de cacao Naturya sunt cultivate si procesate dupa metode traditionale peruviene. Pastaile de cacao ajunse la maturitate sunt culese manual, dupa care se decojesc si se zdrobesc in bucatele crocante care se lasa la uscat la soare.
Ulterior incepe procesul de fermentatie timp de o saptamana, ceea ce ajuta la dezvoltarea aromei caracteristice de ciocolata bogata si intensa.

Tara de origine: Peru
Ambalat in Marea Britanie

Ingrediente: miez de boabe de cacao organice.

Informatii nutritionale / 100g: Energie 2392kj, Proteine 13g, Carbohidrati 18.2g, Grasimi 50.3g, Fibre 13.4g, Sodiu 0.1g, Polifenoli 8.6mg, Magneziu 131mg

Recomandari de utilizare: dupa preferinte si gust.
A se pastra cu ambalajul inchis intr-un loc uscat, intunecat si racoros.

Produs certificat Organic SOIL ASSOCIATION - Marea Britanie Nr certificat: GB-ORG-05
Produs certificat KLBD - Kosher Certificate Nr 18044
FARA GLUTEN.Ce sunt cacao nibs (pernite de cacao):

Pernitele de cacao sunt boabele din pastaile de cacao care cresc in arborele de cacao sau Theobroma cacao. Arborele de cacao este nativ in America Centrala si partea de nord a Americii de Sud si prospera intr-un climat cu umiditate ridicata si precipitatii. Arborele ajunge la inaltimi cuprinse intre 5-8metri.

Initial consumate in padurile tropicale din America Centrala, cacaoa face parte din alimentatia oamenilor de peste 2000 de ani. Prima plntatie de cacao se crede ca a avut loc in perioada 400 i Hr, dar sunt dovezi arheologice care arata ca cacao a fost consumata mai devreme de anii 600i Hr de catre populatia preclasica Maya. Dupa ani 250 mayasii au descris boabele de cacao in sculpturi, picturi si hieroglife. Boabele de cacao erau foarte importante pentru civilizatia maiasa si azteca, se crede ca faceau parte din ritualuri religioase si erau folosite chiar si ca moneda.

Cacao era indragita mai ales ca bautura de catre azteci, care o combinau cu porumb si vanilie, aceasta inainte sa fie descoperita de catre spanioli si sa devina populara in Europa. Cuvantul cacao deriva de la cuvantul xocolatl care inseamna apa amara in limba azteca.

Cum se obtine:

Pernitele Naturya de cacao cresc in Peru, in habitatul lor natural al padurilor amazoniene. Sunt cultivate de cooperative locale care folosesc metode traditionale de agricultura ecologica. Este vitala o abordare ecologica, tocmai de aceea pernitele noastre de cacao provin numai de la furnizori care le cultiva in mod sustenabil.

La sfarsitul primaverii pastaiele de cacao mature sunt taiate manual cu o maceta. Pastaiele de cacao sunt apoi deschise pentru a putea fi extrase semintele si pulpa. Pulpa dulce este lasata pe seminte cat timp acestea fermenteaza proces ce dureaza o saptamana. Apoi boabele de cacao sunt depozitate in lazi mari unde sunt rotite in mod constant pentru a preveni supraincalzirea. In timpul acestui proces de fermentatie semintele devin din mov, maro si incep sa isi dezvolte atat de indragita aroma.
Dupa fermentare, boabele sunt uscate la soare pentru inca o saptamana inainte de a fi curatare si sortate cu grija. O data ce toate impuritatile au fost eliminate boabele se separa de coji si sunt sparte in mici bucatele crocante adica delicoasele pernite de cacao.Cacao Nibs Miez Boabe De Cacao Organic/BIO 300 gr Naturya

Ce spune Stiinta:

Cacao a fost utilizata ca forma de leac alternativ iar recent cercetatorii au descoperit ca exista o baza pentru aceste utilizari. Cacaoa contine mari cantitati de flavonoizi care reporezinta o forma de antioxidanti fitochimici intalniti in plante. Flavonoidele reduc riscul mortalitati de tip cardiovascular.

Flavonul este un flavonoid cu importanta deosebita in cacao; se considera ca este in masura sa reduca probleme de sanatate asa cum sunt bolile de inima. Activitatea antioxidanta este continuata de procianidina prezenta in cacao. Acesti compusi polifenolici previn deteriorarea celulara stopand reactiile in lant ale radicalilor liberi. Pernitele de cacao sunt si o sursa de magneziu care ajuta la mentinerea sanatatii oaselor.

Ca si la restul produsulor noastre in pernitele de cacao nu exista aditivi. Puritatea produsului presupune absenta zaharului, lactatelor si chimicalelor care sunt adaugate in mod normal in ciocolata. Aceste zaharuri pot conduce la anumite boli precum diabet si ar anula efectul pozitiv antioxidant al boabelor de cacao. Pernitele de cacao Naturya contin doar zaharuri de origine naturala si reprezinta 1% din produsul total.

Cum se ne bucuram de pernitele de cacao:

Pernitele de cacao sunt delicioase atat ca gustare cat si ca ingredient component al unei retete. Utilizati la copt deserturi pentru a obtine o aroma de ciocolata autentica. Le puteti pune intr-un amestec, presaratile peste cereale sau mancati-le direct din punga. Reprezinta adaousri extraordinare in smoothie-uri combinate in mod special cu lucuma.

Ca intotdeauna simtiti-va liberi sa experimentati!Cacao Nibs Miez Boabe De Cacao Organic/BIO 300 gr Naturya .